Pinatas

 

Piñata’s zijn een groot succes voor elk feest. Deze vrolijke poppen van papier-maché kun je vullen met van alles en nog wat: van zoetigheden tot cadeaus. Zowel voor jong als oud zijn ze een fantastische toevoeging op een feestje! Bij Jan Monnikendam kun je terecht voor een piñata voor iedere gelegenheid. Bekijk ons uitgebreide assortiment!

Lees meer >
Filter producten

Wat zijn piñata’s?

Piñata’s zijn kleurrijke figuren, vaak dieren, die gemaakt zijn van papier-maché. Ze worden gevuld met lekkernijen of cadeautjes en worden opgehangen aan het plafond of in een boom. Mensen mogen geblinddoekt met een stok tegen de piñata aanslaan totdat deze opengaat en de inhoud eruit valt. Meestal wordt degene met de blinddoek een aantal keer rondgedraaid, zodat hij of zij het oriëntatievermogen verliest. Piñata’s worden zowel in Mexico als in China al eeuwen lang gebruikt op traditionele feestdagen. Oorspronkelijk worden ze gemaakt van papier, stro of klei en werden ze gebruikt om geesten te verjagen.

Grote piñata kopen

Bij Jan Monnikendam hebben we piñata’s in allerlei verschillende grootten en maten. Een grote piñata kopen, kan dus zeker ook bij ons! Bekijk bijvoorbeeld onze grote piñata lama in het wit! Wil je je kind liever niet met een stok laten slaan? Wij verkopen ook trekpiñata’s. Alle kinderen pakken een touwtje en tellen af tot het moment waarop iedereen hard trekt: dan valt de onderkant van de piñata uit elkaar en kunnen de kinderen het snoep van de grond rapen.

Piñata voor volwassenen

Piñata’s zijn leuk voor jong en oud. Piñata’s voor volwassenen kunnen zorgen voor een hilarisch moment op een feest wanneer iemand deze probeert stuk te slaan. Maar piñata’s kunnen ook ingezet worden op een gender reveal party. Laat de piñata vullen met roze of blauwe confetti. Een erg originele manier om achter het geslacht van je baby te komen!

Ons assortiment piñata’s: van flamingo tot unicorn piñata

Voor iedere gelegenheid hebben wij een geschikte piñata. Een echt meidenfeestje? Dan mag de unicorn piñata niet ontbreken. Of heb je juist een piñata nodig voor een stoer jongens feest? De dino piñata zal dan zeker in de smaak vallen. Een van onze favoriete trek piñata’s is de grote lama piñata! Bij Jan Monnikendam ben je aan het juiste adres voor de mooiste exemplaren. Voor iedereen is er een mooie piñata te vinden. Bekijk ons uitgebreide assortiment!