Pinatas

 

Pinatas zijn hipper dan ooit! Zowel op verjaardagen als op feestjes zijn ze niet meer weg te denken. Zowel voor jong als oud een fantastische toevoeging op ieder feest.

Lees meer >
Filter producten

Wat zijn pinatas?

Pinatas zijn kleurrijke figuren die meestal van papier-maché worden gemaakt. Ze worden gevuld met lekkernijen of cadeautjes en aan het einde van een feest opgehangen, waarna mensen geblinddoekt met een stok tegen de pinata mogen slaan tot de snoepjes eruit vallen. Meestal worden de geblinddoekten eerst een aantal keer rondgedraaid, zodat ze hun oriëntatievermogen verliezen. Pinatas worden zowel in Mexico als in China al eeuwen gebruikt op traditionele feestdagen. Oorspronkelijk worden ze gemaakt van papier, stro of klei. Het stukslaan van traditionele katholieke Mexicaanse pinata staat voor het overwinnen van het kwaad. Als de snoepjes uit de pinata vallen, heeft de gelovige als het ware zijn geloof op de proef gesteld en wordt hij beloond.

Pinatas op elk feest!

Tegenwoordig is pinatas slaan vooral een leuke feestactiviteit. Het is erg geschikt voor kinderfeestjes, omdat kinderen het een spannend spel vinden en de pinata vulling van snoepjes of cadeautjes over alle kinderen kunnen worden verdeeld. Ook op volwassen feesten zijn pinatas een grote hit: de verwarring en het gemep staan garant voor veel hilariteit. Gender reveal pinatas zorgen op hun beurt voor een feestelijke verrassing. Kies dus snel uit ons assortiment vrolijke pinatas! Bijvoorbeeld een kleine mini pinata lama, een pinata unicorn en pinata ezel of prachtige grote pinatas in de vorm van een draak, piraat of een figuur uit je favoriete games. Laat je kinderen liever niet met stokken slaan? Geen probleem: we hebben ook mooie trek pinata’s. Bij deze figuren krijgt iedereen een touwtje, waarna jullie met z’n allen trekken. De snoepjes regenen dan uit de pinata!

Ons assortiment pinatas: van flamingo tot unicorn pinata

Voor iedere gelegenheid hebben wij een geschikte pinata. Een echt meidenfeestje? Dan mag de unicorn pinata niet ontbreken. Of heb je juist een pinata nodig voor een stoere jongens feest? De dino pinata zal dan zeker in de smaak vallen. Een van onze favoriete trek pinata’s is de grote lama pinata!

Kleurrijke pinata bestellen

Ga je zelf een feestje geven en wil je een pinata? Bij Jan Monnikendam ben je aan het juiste adres voor de mooiste exemplaren! Van een schattige hond tot een kleurrijke ezel; voor iedereen is er een mooie pinata te vinden. Scroll door de website en kies je favoriet.