Pinatas

 

Hipper dan ooit: pinatas kopen voor feestdagen en verjaardagen! Jong en oud geniet ervan om als een blinde met een stok tegen de kleurige pinata te slaan tot het snoepjes regent. Pinatas komen in allerlei soorten en maten, zodat er altijd een pinata is die bij jouw feest past.

Lees meer >
Filter producten

Wat zijn pinatas?

Pinatas zijn kleurige figuren die meestal van papier-maché worden gemaakt. Daarna is het tijd om de pinata te vullen met lekkernijen en/of cadeautjes. Ze worden aan het einde van een feest opgehangen, waarna mensen geblinddoekt met een stok tegen de pinata mogen slaan tot de snoepjes eruit vallen. Meestal worden de geblinddoekten eerst een aantal keer rondgedraaid, zodat ze hun oriëntatievermogen verliezen. Pinatas worden zowel in Mexico als in China al eeuwen gebruikt op traditionele feestdagen. Oorsponkelijk worden ze gemaakt van papier, stro of klei. Het stukslaan van traditionele katholieke Mexicaanse pinata staat voor het overwinnen van het kwaad. Als de snoepjes uit de pinata vallen, heeft de gelovige als het ware zijn geloof op de proef gesteld en wordt hij beloond.

Pinatas op elk feest

Tegenwoordig is pinatas slaan vooral een leuke feestactiviteit. Het is erg geschikt voor kinderfeestjes, omdat kinderen het een spannend spel vinden en de pinata vulling van snoepjes of cadeautjes over alle kinderen kunnen worden verdeeld. Ook op volwassen feesten zijn pinatas een grote hit: de verwarring en het gemep staan garant voor veel hilariteit. Gender reveal pinatas zorgen op hun beurt voor een feestelijke verrassing. Kies dus snel uit ons assortiment vrolijke pinatas! Bijvoorbeeld een kleine mini pinata lama, een pinata unicorn en pinata ezel of prachtige grote pinatas in de vorm van een draak, piraat of een figuur uit je favoriete games. Laat je kinderen liever niet met stokken slaan? Geen probleem: we hebben ook mooie trekpinatas. Bij deze figuren krijgt iedereen een touwtje, waarna jullie met zíjn allen trekken. De snoepjes regenen dan uit de pinata!

Onze uitgebreide productbeschrijvingen zorgen ervoor dat je zeker weet wat je bestelt. Toch nog twijfels? Kom langs bij onze vestiging in Haarlem. In onze winkel kun je de artikelen van dichtbij bekijken en uittesten. Wij helpen je graag met het vinden van de mooiste producten!