Christmas crackers

 

Wil je graag een extra vleugje magie tijdens de kerstdagen? Versier jouw kersttafel met feestelijke Christmas Crackers. Deze luxe versiersels zijn een spelletje, geheel volgens Engelse kersttraditie! Pop de knalbonbons open en creëer nog meer sfeer aan tafel. Vaak zit er in de Christmas Cracker een leuk grapje of een klein cadeautje. Koop jouw Crackers online bij Jan Monnikendam. En maak van jouw kerstdiner een magisch feestje!

Lees meer >
Filter producten

De traditie van Christmas Crackers

Christmas Crackers komen van origine uit Engeland. Ze werden in 1846 bedacht door de Engelse banketbakker Tom Smith. Toen hij in Parijs was, zag hij bonbons in een koker met een vrolijk papiertje er omheen. Hij probeerde deze versie eerst te verkopen met een berichtje in de koker, maar dit werd geen succes. 

Toen hij op een avond naar het knisperende haardvuur zat te kijken, werd hij geïnspireerd door het geknetter en de vonkjes in de haard. Sindsdien zit er een klein knallend effect aan de Crackers. 

Door de Christmas Crackers te kopen, heb je gegarandeerd een leuke avond. Decoreer de tafel met deze knalbonbons door ze op het bord te leggen. Laat iedereen één voor één een Cracker poppen, of pop ze allemaal te gelijk. Traditiegetrouw zit er binnen een grapje, een kleinigheidje of een kroontje. Die moet natuurlijk wel de hele avond op!

Een knalfeest met knalbonbons deluxe

Wil je iets meer uitpakken? Met de knalbonbons deluxe van Jan Monnikendam geef je het kerstdiner extra glans. In deze Christmas Crackers Deluxe zit een klein metaal cadeautje. Denk aan een flesopener, manchetknopen, een nagelknipper of een sleutelhanger.

De vulling van Christmas Crackers

De vulling van een Christmas Cracker verschilt per Cracker. Soms zit er een grapje of een kleinigheidje in, maar het kan ook zijn dat er een kroontje in zit. Dat kroontje zal prachtig staan bij de kerstkleding van Jan Monnikendam. Combineer het kroontje met een kerstman kostuum of kies een mooi Opposuit.

Originele Christmas Crackers

De Christmas Crackers, ook wel klanbonbons genoemd, zijn vrij nieuw in Nederland. Zoals je net hebt kunnen lezen, is in Engeland de eeuwenoude kersttraditie ontstaan door Tom Smirth. Bij Jan Monnikendam verkopen we dan ook de originele producten van Tom Smirth. Er zijn vele kleuren en designs te koop. Denk aan goud, zilver of een kerstpatroon. 

Christmas Crackers online bestellen bij Jan Monnikendam

Van luxe Crackers tot een speels design: bij Jan Monnikendam vind je de kerstkraker die past bij jouw traditie. Je kunt de Christmas Crackers online kopen bij Jan Monnikendam. Wil je de kersttafel nóg magischer aankleden? Breed het feest dan uit met onze andere kerst accessoires.