Sinterklaas Baarden en Pruiken

 

De mooiste baarden en pruiken voor Sinterklaas koop je bij Jan Monnikendam. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment, dat varieert van betaalbare nylon baarden en pruiken tot professionele exemplaren van buffelhaar. Zoek je een professioneel baardstel voor een lage prijs? Bekijk dan onze voormalige verhuur pruiken en baarden. Je kunt de baarden en pruiken eenvoudig online bestellen, of voor advies en passen langskomen in onze feestwinkel in Haarlem.

Lees meer >
Filter producten

Een realistische baard voor elke Sinterklaas

Een lange witte baard en lang wit haar zijn onmisbaar in elke sint-outfit. Toch zijn er grote verschillen in Sinterklaas baarden en pruiken. Het grootste onderscheid zit hem in het materiaal waar de baarden en pruiken van zijn gemaakt. Dit is ook bepalend voor de prijs. Nylon is de goedkoopste en meest voorkomende optie. Het materiaal benadert de look van echt haar en ziet er prima uit. Buffelhaar, daarentegen, is echt haar. Doordat pruiken en baarden van buffelhaar ook nog eens een ietwat gelige look hebben, zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden. Iets anders waar je bij sinterklaasbeharing op kunt letten, is het materiaal waar het op geknoopt is. Zo kunnen baarden, pruiken en snorren met filmtule op de huid worden gelijmd, wat zorgt voor een zeer realistische uitstraling. Een ondergrond van textiel heeft als groot voordeel dat het sterk en makkelijk te reinigen is.

Laat je adviseren over Sinterklaas baarden en pruiken

Met meer dan 100 jaar ervaring kunnen we je zeker aan een baard, snor en pruik helpen die passen bij jou en je budget. De kenmerken die we hierboven beschrijven, komen uitgebreid aan de orde in onze gedetailleerde productteksten.

Zo hebben we verschillende soorten Sinterklaas wenkbrauwen die makkelijk te lijmen, en ook weer schoon te maken zijn. Let er op dat je de wenkbrauwen kiest die bij je Sinterklaas baardset passen. Dan ben je niet van de echte Sint te onderscheiden.

Wil je meer weten of de verschillen met eigen ogen zien? Dan kun je uiteraard langskomen in onze winkel om te kijken en te passen. Natuurlijk vertellen we je ook graag hoe je de baardset het best kunt combineren met je sint kostuum.